Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature: Design Engineer

Plaatsingsdatum 30-01-2018 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Oldenzaal Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 38 Salaris Marktconform
Design Engineer m/v

Fulltime (38 uur) – standplaats Oldenzaal

De functie
Als Design Engineer ga je technische ontwerpen maken voor wereldspelers in de segmenten Offshore, Construction, Cargo Handling, Dredging en Rigging. Op basis van klantspecificaties, normen, kennis over ons productenpallet, het productieproces (van grondstof tot eindproduct) en de standaardisatiedoelstellingen van Ropeblock maak je nieuwe efficiënte ontwerpen. Je maakt modellen, (productie-) tekeningen, berekeningen en verzorgt design approvals via keurinstanties. Je bent kritisch ten aanzien van de aangeleverde input en toetst of aan alle randvoorwaarden is voldaan. Er is regelmatig met interne en externe partijen afstemming nodig over allerlei bijkomende aspecten als functionaliteit, maakbaarheid, veiligheid en kosten efficiëntie.
Naast de klant specifieke opdrachten, werk je mee aan standaardisatie-activiteiten t.a.v. product en proces en wordt je ingezet op ontwikkelingsprojecten.
Als Design Engineer rapporteer je aan de Manager Engineering & Development.

Profiel

Je bent toe aan een carrière stap; hebt een afgeronde HBO opleiding in de techniek, richting mechanica (bij voorkeur werktuigbouwkunde); meerdere jaren ervaring in een praktische omgeving in de metaalindustrie; en hebt in je ontwerpen geleerd rekening te houden met de context van de organisatie. Naast een hoge mate van technisch inzicht ben je bekend met Solid Works en ERP en ben je qua mechanica degelijk onderlegd. De eisen en wensen van onze klanten staan voor jou centraal, welke je weet te vertalen in passende productspecificaties, waarbij je rekening houdt met aspecten als maakbaarheid, kosten, gebruiksgemak en veiligheid. De Nederlandse en Engelse taal zijn voor jou geen probleem (Duits is een pré). Verder ben je kwaliteitsgericht, kritisch, creatief, heb je teamgeest en neem je graag initiatieven.

Wij bieden
Wij zijn een bedrijf met een informele bedrijfscultuur. Samenwerken, meedenken en meewerken aan nieuwe oplossingen zijn belangrijk. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en continue gestimuleerd, met volop mogelijkheden jezelf te ontplooien. We zijn trots op onze fijne werksfeer en de uitdaging die het werk ons bied. We bieden marktconforme arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de zwaarte van de functie en jouw ervaring. Daarnaast investeren wij in je persoonlijke groei, zodat je op de juiste manier met de organisatie meegroeit.

Onze organisatie
Ropeblock is expert in ontwikkeling en productie van hoogwaardige componenten voor de hijs- en staalkabelindustrie. Een thuis voor (technische) specialisten die samen met haar leveranciers en klanten efficiënte en innovatieve producten realiseert. We zijn een zelfstandige onderneming en een internationale speler van formaat in een niche markt (in de segmenten Cargo Handling – Maritiem; Offshore; Construction; Dredging en Rigging). Onze focus voor de komende jaren is internationale groei, waarbij prijs, kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel staan.

Afdeling Engineering

Op de afdeling Engineering realiseren wij alle ontwerpen van onze kwalitatief hoogwaardige producten. Wij maken op de afdeling op basis van kennis over applicaties, normen, praktijkervaring, klantspecificaties en maakbaarheid slimme ontwerpen die voldoen aan kwaliteits- en veiligheidseisen. Door het spel tussen klantwens, industrienormen, kostenbeheersing en maakbaarheid is het werk blijvend uitdagend. Je komt onze producten wereldwijd in de meest spannende applicaties tegen die ingezet worden op uiteenlopende projecten van kleinschalig tot grootschalig. Naast deze kerntaak, wordt er voortdurend gewerkt aan standaardisatie en worden ook ontwikkelprojecten uitgevoerd. Standaardisatie heeft zowel betrekking op de ontwerpen als op de bijbehorende processen. Ontwikkelprojecten lopen er continue op het gebied van nieuwe producten en productverbeteringen en op het gebied van kennisontwikkeling. Het spreekt voor zich dat deze activiteiten worden uitgevoerd in samenspraak met overige disciplines binnen en buiten de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden
Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Jouw reactie

Denk jij dat je verschil kunt maken? Stuur je CV aangevuld met je persoonlijke onderbouwing aan Heleen Bloemen, Personeelsadviseur, via de ''Solliciteer'' button.
Neem voor nadere informatie contact op met Edwin Schröer, Manager Engineering & Development, telefoonnummer 0541-532300.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Machines en installatiebouw
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Oldenzaal, Engineer, Werktuigbouw, Technisch Ontwerper

Contactgegevens

Contactpersoon Edwin Schröer
Telefoon 0541-532300

Vestigingsplaats

Solliciteer